İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

2023 Temmuz Döneminde V Sayılı Listeye Alınması Talep Edilen Eşyalar

Ana Sayfa/ Haberler/ 2023 Temmuz Döneminde V Sayılı Listeye Alınması Talep Edilen Eşyalar
2023 Temmuz Döneminde V Sayılı Listeye Alınması Talep Edilen Eşyalar
2023 Temmuz Döneminde V Sayılı Listeye Alınması Talep Edilen Eşyalar

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Kimya, Tekstil ve Konfeksiyon Dairesi Başkanlığından alınan yazıda, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma ile üretim tüketimi karşılamayan ürünlerde ise kota başvurularının ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı toplantılarda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, AB ya da Türk firmalarınca 01.07.2023 tarihinden itibaren gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması talep edilen eşyaya ilişkin liste ekte yer almaktadır. Bu ürünlere ilişkin itirazların Ticaret Bakanlığına en geç 04.11.2022 tarihine kadar intikal ettirilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Başvuruların işleme konulabilmesi için en geç belirtilen tarihe kadar Ticaret Bakanlığından evrak kayıt numarası almış olması gerekmekte

 

Bu kapsamda, söz konusu firmalar tarafından listede yer alan ürünlerin özel tanımlı olmasından dolayı, GTP'den ziyade ürün tanımlarının incelenip, tanımı karşılayacak üretimin bulunması durumunda başvuru yapılması gerektiği büyük önem taşıdığı ifade edilmektedir.

 

İlgili Bağlantılar: