İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Abu Dabi, İthalat ve İhracat için Tercih Edilen Bir Destinasyon

Ana Sayfa/ Haberler/ Abu Dabi, İthalat ve İhracat için Tercih Edilen Bir Destinasyon
Abu Dabi, İthalat ve İhracat için Tercih Edilen Bir Destinasyon
Abu Dabi, İthalat ve İhracat için Tercih Edilen Bir Destinasyon

Abu Dabi Gümrük Genel İdaresi, Abu Dabi Emirliği'nde sanal geçiş noktalarına sahip transit hareket sistemi projesini tamamladı. Proje, gümrük limanları arasında veya emirlikteki gümrük limanları, serbest bölgeler ve gümrük depoları arasında gümrüksüz malların geçişini iyileştirmeyi amaçlıyor

Federal Kimlik ve Vatandaşlık, Gümrük ve Liman Güvenliği Kurumunun koordinasyonu ve iş birliğiyle Kamyon ve Yük Takip Sistemi Ulusal Programı çerçevesinde uygulanan elektronik kurşun kullanılarak sanal geçiş noktaları oluşturuldu.

Sanal geçiş noktaları sisteminin ilk aşaması, Khalifa Limanı'ndan serbest bölge şirketleri ve özel gümrük depolarını içeren Khalifa Ekonomik Bölgeleri Abu Dabi'de (KIZAD) kurulan şirketlere doğru yapılan sevkiyatlar ve mallara uygulanıyor.

Gümrük hizmetleri için onaylı dijital platformlar üzerinden giriş-çıkış izni hizmetine başvurup ilgili kişi veya onun yetkili temsilcisini seçerek ya da kargo acentesi aracılığıyla eşya taşıma talebinde bulunma özelliğinden yararlanılabilir.