İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Batarya ve Güneş Enerjisi Ürünlerine Ek Vergi Uygulamayı Düşünüyor -Kanada

Ana Sayfa/ Haberler/ Batarya ve Güneş Enerjisi Ürünlerine Ek Vergi Uygulamayı Düşünüyor -Kanada
Batarya ve Güneş Enerjisi Ürünlerine Ek Vergi Uygulamayı Düşünüyor -Kanada
Batarya ve Güneş Enerjisi Ürünlerine Ek Vergi Uygulamayı Düşünüyor -Kanada

Kanada, Çin'in kritik mineral ürünlerine, bataryalarına ve parçalarına, güneş enerjisi ürünlerine ve yarı iletkenlerine potansiyel bir ek vergi uygulamayı düşündüğünü ve bunun Pekin'den daha fazla misilleme gelmesine neden olabileceğini açıkladı.

Kanada geçtiğimiz ay Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara %100 gümrük vergisi uygulayacağını açıklamış ve Çin'den ithal edilen çelik ve alüminyuma %25 gümrük vergisi getireceğini duyurmuştu.

Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, olası ek vergi konusunda 30 günlük bir kamu istişare süreci başlattığını söyledi. İlk tarife duyurusundan önce de benzer bir çalışma yürütülmüştü.

Açıklamada ?Kanadalı işçiler, otomotiv sektörü ve ilgili kritik üretim tedarik zincirleri şu anda Çin'in kasıtlı, devlet güdümlü kapasite fazlası politikasından yararlanan Çinli üreticilerin haksız rekabetiyle karşı karşıyadır denildi.
Çin Büyükelçiliği sözcüsü Kanada'nın açıklamasını tek taraflılık ve korumacılık önlemlerini genişletmek olarak nitelendirdi ve Çin bu tür önlemlere şiddetle karşı çıkmaktadır ve meşru haklarını savunmak için kararlı önlemler almaya devam edecektir dedi.

Ağustos ayında açıklanan gümrük vergilerinden sonra Çin, Pazartesi günü Kanada'dan kolza tohumu ithalatına yönelik yıllık anti-damping soruşturması başlattığını duyurdu.