İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Elektronik Sistem Üzerinden İşlem Yapılmayan A.TR ve Menşe

Ana Sayfa/ Haberler/ Elektronik Sistem Üzerinden İşlem Yapılmayan A.TR ve Menşe
Elektronik Sistem Üzerinden İşlem Yapılmayan A.TR ve Menşe
Elektronik Sistem Üzerinden İşlem Yapılmayan A.TR ve Menşe

Elektronik sistem üzerinden işlem yapılmayan A.TR ve menşe ispat belgelerinin geçersiz statüye geçme süresi 6 ay dan 1 yıla uzatıldı.

"(4) Odalar ve birlikler tarafından A.TR Dolaşım Belgelerinin /menşe ispat belgelerinin  satışında ve sonrasında aşağıda sayılan hususlar yerine getirilir:

a) Belge satışı sırasında belgeyi satın alan kişinin T.C. Kimlik Numarası, adına belge satın alınan firma veya gümrük müşavirinin ismi ve vergi numarası alınarak satılan belgelerin seri numaraları ile eşleştirilerek elektronik sisteme girilir.

b) Odalar/birlikler sadece sattıkları belgeleri onaylayabilir. Odalar/birlikler sattıkları belgelerin onay için geri gelip gelmediğini elektronik sistem üzerinden takip eder. Odalar/birliklerce satıldığı halde 1 yıl içinde elektronik sistem üzerinden işlem yapılmayan belgeler elektronik sistemde geçersiz statüye gelir ve işlem yapılmama sebepleri belgeyi satın alan firma veya gümrük müşaviri tarafından elektronik sistem üzerinde açıklanır. Açıklama yapılmaması halinde, bu durum belgeleri satın alan firma veya gümrük müşavirine yeni belge satışında dikkate alınır."

 

İlgili Bağlantılar: