İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Kırgızistan Uygunluk Değerlendirme İşlemleri

Ana Sayfa/ Haberler/ Kırgızistan Uygunluk Değerlendirme İşlemleri
Kırgızistan Uygunluk Değerlendirme İşlemleri
Kırgızistan Uygunluk Değerlendirme İşlemleri

Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Uygunluk beyanlarının tesciline ilişkin işlevler Kırgız Standart Kurumu'na devredilmiştir. Açıklamanın devamında; `Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun 28 Şubat 2024 tarihli "Ürünlerin uygunluğunun teyidi ve uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyonu alanında Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti'nin Bazı Kararlarında Değişiklik Yapılması Hakkında" Kararı, 20 Mart 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Böylece, ürünlerin Avrasya Ekonomik Birliği'nin teknik düzenlemelerinin gerekliliklerine uygunluk beyanlarının tescili işlemleri, yol yapım ürünleri, inşaat malzemeleri, ürünler ve yapılar ve teknik iletişim araçları hariç olmak üzere, yetkili kurum olan Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Standardizasyon ve Metroloji Merkezi'ne ve bölgesel alt bölümlerine devredilmiştir.

Kırgız standartı'nın ülkenin her bölgesinde bölgesel alt bölümleri vardır ve uygunluk beyanlarının tescili konusunda hizmet vermeye hazırdır.

Bu kararname, uygunluk beyanlarının tescili işlevini belgelendirme kuruluşlarından hariç tutmaktadır.