İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Otomobil Parçası Perakendecilerini Gümrük Vergisi Kaçakçılığı Konusu

Ana Sayfa/ Haberler/ Otomobil Parçası Perakendecilerini Gümrük Vergisi Kaçakçılığı Konusu
Otomobil Parçası Perakendecilerini Gümrük Vergisi Kaçakçılığı Konusu
Otomobil Parçası Perakendecilerini Gümrük Vergisi Kaçakçılığı Konusu

ABD'li milletvekillerinden oluşan iki partili bir grup, altı büyük otomobil parçası perakendecisinin Amerikan gümrük vergilerinden kaçındığından şüphelenilen bir Çinli şirketten ürün satın alıp almadığını araştırıyor. Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, Temsilciler Meclisi'nin Çin konulu bir panelinin başkanları da dahil olmak üzere, AutoZone , O'Reilly Auto Parts, Genuine Parts, Advance Auto Parts , First Brands Group ve Factory Motor Parts'a sorular yöneltti.

John Moolenaar, Raja Krishnamoorthi, Sherrod Brown ve Bill Cassidy'nin de aralarında bulunduğu temsilciler ve senatörler, Qingdao Sunsong ve ABD'deki yan kuruluşunun ABD gümrük vergilerinden kaçınmak için malları Tayland üzerinden aktarıyor olabileceğinden endişe duyuyor. Bu uygulama, 2019 yılında Qingdao Sunsong tarafından üretilen ürünler de dahil olmak üzere belirli Çin otomobil parçalarına uygulanan %25'lik gümrük vergilerinden kaçınarak potansiyel olarak ABD ticaret yasalarını ihlal edebilir.

Milletvekillerinin mektupları, ABD yetkililerinin Ocak ayında Qingdao Sunsong'un ABD yan kuruluşuna düzenlediği baskını ve AutoZone, Advance Auto Parts ve O'Reilly'nin toplu olarak Qingdao Sunsong'un satışlarının %40'ından fazlasını temsil ettiğini gösteren kamuya açık açıklamaları vurguluyor. Yazışmalar, perakendecilerin satın alma faaliyetleri ve ABD ticaret düzenlemelerine uyum sağlamak için aldıkları önlemler hakkında yanıtlar istiyor.

Soruşturma, Qingdao Sunsong'un ABD gümrük vergilerinden kaçınmak ve böylece ABD'li perakendecilere daha düşük maliyetli sevkiyat yapabilmek amacıyla Tayland'da bir tesis kurduğunu bildiren bir raporu takip ediyor. İddialarla ilgili olarak suçlanan şirketler henüz yanıt vermedi veya yorum için kendilerine ulaşılamadı.