İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Otomotiv Akülerinin İthalatına Anti-Damping Vergisi Getirilmesi

Ana Sayfa/ Haberler/ Otomotiv Akülerinin İthalatına Anti-Damping Vergisi Getirilmesi
Otomotiv Akülerinin İthalatına Anti-Damping Vergisi Getirilmesi
Otomotiv Akülerinin İthalatına Anti-Damping Vergisi Getirilmesi

Kore Ve Hindistan Cumhuriyeti Menşeili Veya Bu Ülkelerden İhraç Edilen Belirli Tipteki Otomotiv Akülerinin İthalatına Anti-Damping Vergisi Getirilmesi Hk.

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından (MOCI), Kore Cumhuriyeti ve Hindistan Cumhuriyeti menşeili veya bu ülkelerden ihraç edilen belirli tipteki otomotiv akülerinin ithalatına nihai anti-damping vergileri uygulanmasına ilişkin kararlar yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, MOCI bu kararların ulusal ürünlerin rekabet gücünü destekleme ve uluslararası ticarette zararlı uygulamalarla mücadele etme çabalarının bir parçası olduğu ifade edildi.

Bu çerçevede; 21/2024 sayılı karar ile 35 ila 115 amper kapasiteli elektrik depolama kategorisindeki "otomotiv aküleri" ithalatına, Kore Cumhuriyeti menşeili veya Kore Cumhuriyeti'nden ihraç edilen ürünlere, 22/2024 sayılı karar ile 32 ila 225 amper kapasiteli elektrik depolama kategorisindeki "otomotiv aküleri" ithalatına, Hindistan Cumhuriyeti menşeli veya Hindistan Cumhuriyeti'nden ihraç edilen ürünlere nihai anti-damping vergileri getirilmiş oldu.