İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Rusya ve Çin, Yenilenmiş Yatırım Koruma Anlaşması İmzalayabilir

Ana Sayfa/ Haberler/ Rusya ve Çin, Yenilenmiş Yatırım Koruma Anlaşması İmzalayabilir
Rusya ve Çin, Yenilenmiş Yatırım Koruma Anlaşması İmzalayabilir
Rusya ve Çin, Yenilenmiş Yatırım Koruma Anlaşması İmzalayabilir

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Adayı Maksim Reshetnikov, Rusya ve Çin’in 2024 yılında sermaye yatırımlarını teşvik etmek ve korumak amacıyla güncellenmiş bir anlaşma imzalama planları olduğunu açıkladı.

Reshetnikov, Duma’nın ekonomi politikası komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Çin ile bu yıl içinde yatırım koruma ve teşviki konusunda güncellenmiş bir anlaşma imzalama niyetlerini belirtti.

Ayrıca, Reshetnikov geçen yıl Avrasya Ekonomi Birliği ile İran arasında bir serbest ticaret anlaşması imzalandığını ve bu anlaşmanın onaylanmak üzere olduğunu hatırlatarak, Moğolistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Endonezya ile benzer anlaşmalar üzerinde çalıştıklarını vurguladı. 2023 yılında ise BDT ülkeleri arasında hizmet ve yatırımların serbest dolaşımı konusunda bir anlaşma imzalandığını ve bu anlaşmanın da onay için sunulduğunu ekledi.

Reshetnikov, BAE ile benzer bir anlaşmayı müzakere ettiklerini de dile getirerek, Rusya’nın uluslararası ticaret ve yatırım ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımlarını sürdürdüğünü belirtti.