İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Süt Ürünleri İthalatına Yönelik Sübvansiyon Karşıtı Soruşturma

Ana Sayfa/ Haberler/ Süt Ürünleri İthalatına Yönelik Sübvansiyon Karşıtı Soruşturma
Süt Ürünleri İthalatına Yönelik Sübvansiyon Karşıtı Soruşturma
Süt Ürünleri İthalatına Yönelik Sübvansiyon Karşıtı Soruşturma

Çin Ticaret Bakanlığı 21 Ağustos'tan itibaren Avrupa'dan ithal edilen süt ürünlerine yönelik sübvansiyon karşıtı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın başlatılması için başvurunun Çin Süt Ürünleri Birliği ve Çin Süt Endüstrisi Birliği'nden geldiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin Süt Ürünleri Birliği ve Çin Süt Ürünleri Endüstrisi Birliğinin yerli üreticiler adına yaptığı sübvansiyon soruşturması başvurusunun kabul edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında AB'den ithal taze peynir, lor ve rokfor peyniri gibi bazı süt ürünlerinin inceleneceğinin belirtildiği açıklamada, 1 Nisan 2023 ve 31 Mart 2024 tarihleri arasında AB ülkelerinden ithal edilen ürünlerin incelemeye tabi tutulacağı, 2020 ile 2024 yıllarını kapsayan dönemde yerli endüstride oluşan zararın tespit edileceği aktarıldı. AB'nin Ortak Tarım Politikası kapsamındaki 20 sübvansiyonun yanı sıra İrlanda, Avusturya, Belçika ve İtalya gibi üye ülkelerin uyguladığı sübvansiyon programlarının da soruşturulacağı kaydedildi. 1 yıl sürmesi planlanan soruşturmanın özel koşullarda 6 ay daha uzatılabileceği öngörülüyor.