İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Türkmenistan, Yenilikçi Nakliye Sistemiyle Gümrük Operasyonlarını Geliştiriyor

Ana Sayfa/ Haberler/ Türkmenistan, Yenilikçi Nakliye Sistemiyle Gümrük Operasyonlarını Geliştiriyor
Türkmenistan, Yenilikçi Nakliye Sistemiyle Gümrük Operasyonlarını Geliştiriyor
Türkmenistan, Yenilikçi Nakliye Sistemiyle Gümrük Operasyonlarını Geliştiriyor

Türkmenistan, TIR Elektronik Ön Beyanları (TIR-EPD) sistemini kullanan kamyonlar için tam işlevsel yeşil koridorlar uygulayarak uluslararası yük taşımacılığını kolaylaştırmada önemli ilerleme kaydetti. BMG'nin haberine göre, yeni sistem, uzun sınır kuyruklarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak kamyonlara özel şeritlerden gümrük kontrolünden geçmeleri için yeşil ışık yakıyor.

İyi haber şu ki, Türkmenistan kontrol noktalarında TIR-EPD kamyonları için ayrı pencereler ve şeritler kurarak fazladan bir adım attı. Tekerlekleri yağlamak için, taşıyıcılar uluslararası gümrük ağına bağlı özel bir bilgi sistemi aracılığıyla gümrük yetkililerine önceden haber vermelidir.

TIR-EPD yeşil şeritleri, kullanıcılar için gümrük işlemlerini önceliklendirir. Gümrük noktaları, taşıyıcılara yeni prosedür ve hızlı işlem için özel hızlı şeritler hakkında bilgi vermeye çoktan başladı.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) tarafından geliştirilen TIR Elektronik Ön Beyanları (TIR-EPD), TIR operatörlerinin, tüm ulusal gümrük gerekliliklerine ve bilgi formatlarına uyarak, TIR taşımacılığı boyunca önceden kargo bilgisi göndermelerine ve çeşitli gümrük yetkilileriyle iletişim kurmalarına olanak tanır.