İnönü Mh., Kayışdağı Cd., Oğuşlar İş Merkezi No: 200, K: 4, D: 7, Ataşehir/İstanbul

Estonya, Rusya ile Sınırında Tam Gümrük Kontrolü Uygulamaya Koyacak

Ana Sayfa/ Haberler/ Estonya, Rusya ile Sınırında Tam Gümrük Kontrolü Uygulamaya Koyacak
Estonya, Rusya ile Sınırında Tam Gümrük Kontrolü Uygulamaya Koyacak
Estonya, Rusya ile Sınırında Tam Gümrük Kontrolü Uygulamaya Koyacak

Estonya, 8 Ağustos’tan itibaren Rusya ile sınırında tam gümrük kontrolü uygulamaya başlayacak. Bu kararı Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna sosyal paylaşım sitesi X’ten yaptığı açıklamada duyurdu.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, “8 Ağustos’tan itibaren Estonya, Rusya ile sınırında tam gümrük kontrolü uygulayacak. Böylece Rus savaş makinesini desteklememeyi ve saldırganın yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olmamayı daha iyi garanti edeceğiz.” dedi.

Estonya’nın televizyon ve radyo yayıncılık şirketi ERR, daha önce, Estonya’nın Rusya’ya giden insan ve yük trafiğini seçici kontrol yerine tam gümrük kontrolü ile denetleyeceğini bildirmişti.

Rusya Federasyonu yetkilileri, Batı’nın birkaç yıl önce başlattığı ve gittikçe artan yaptırım baskısı karşısında ülkenin başa çıkacağını dile getirirken, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının başarısız olduğunu kabul edecek cesaretten yoksun olduğunu belirtti. Batı ülkelerinde de birçok kez anti-Rusya yaptırımlarının etkisiz olduğu yönünde görüşler dile getirildi. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Batı’nın Rusya’yı caydırma ve zayıflatma politikasının uzun vadeli bir strateji olduğunu ve yaptırımların tüm dünya ekonomisine ciddi zarar verdiğini söylemişti.